Зиму проводжаємо, весну зустрічаємо!

2017-02-08

/Files/photogallery/1343/SAM_1544.JPG

Масляна , воротися !

Від Великодня простягнися,

Від Великодня до Петра ,

А від Петра та й до тепла…

Масляна є традиційним святом для слов’ян, що символізує закінчення зими і настання весни. І напередодні цього свята читачі Центральної районної бібліотеки та члени клубу «Золота пора» зібрались, щоб пізнати всі тонкощі святкування весняного свята Масляна.

Масляна – стародавнє свято на честь весняного пробудження Матінки – Природи. Це свято дуже люблять, адже воно означає чергову перемогу людини над морозами і снігами, приносе надію на теплу весну та багате літечко. Триває воно цілий тиждень, де кожен день має своє призначення, і святкують його з іграми, піснями та смачними млинцями і варениками.

І на нашу зустріч всі прийшли не з порожніми руками: жінки пригощали млинцями та варениками, а чоловіки – піснями та побажаннями. Дует, Лазебний А.І. та Романова Н.Г., подарували пісню «Ой мій милий вареничків хоче…», а Колісник А.П. подарував жартівливу пісню, яка підняла настрій усім присутнім.

Завдяки нашій зустрічі кожен із присутніх ознайомився з традиціями святкування Масляної в Україні та світі, скуштували млинців, та поділились рецептами їх приготування. Одним словом, Масляна – це море веселощів, радісного сміху, теплих усмішок. Ну а передчуття настання весни ще більше підіймає настрій.

Кiлькiсть переглядiв: 226

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.